Sevgili Öğrenciler,

Final sınavı programlarınıza aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz. Sınavlarımız derslerinizin işlendiği ALMS üzerinden (uzak.isparta.edu.tr) yapılacaktır.

HATIRLATMA: Daha önce ALMS sistemine giriş yapmayan öğrenciler için giriş bilgileri şu şekildedir:

Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası

Şifre: TC Kimlik No Son 8 Hanesi

Bilgisayar Programcılığı Programı Final Programı için tıklayınız.

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Programı Final Programı için tıklayınız.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Final Programı için tıklayınız.

Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı Final Programı için tıklayınız.

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı Final Programı için tıklayınız.

ÖNEMLİ NOT: SINAVLARINIZA SADECE BELİRTİLEN SAATLER İÇERİSİNDE GİREBİLİRSİNİZ.

Sınavlar esnasında yaşadığınız sorunları uesinav@isparta.edu.tr mail adresine iletebilirsiniz. Gönderdiğiniz e-maillerde öğrenci numarası, ad soyad, dersin adı ve karşılaştığınız sıkıntıyı belirtmeyi unutmayınız.

Sınavlarınızda başarılar dileriz.

Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu

SIKÇA SORULAN SORULAR

Aşağıda Final sınavları ile ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt bulabilirsiniz:

1. Final sınavları hangi platform üzerinden yapılacaktır?

Final sınavları, canlı derslerin de yapıldığı ALMS (uzak.isparta.edu.tr) üzerinden çevrimiçi yapılacaktır.

2. Final sınavları neden haftasonunda yapılmaktadır?

Final sınavları çalışan öğrenciler de dikkate alınarak Akademik Takvim’in elverdiği ölçüde haftasonu olacak şekilde ve 1 günde en fazla 3 sınav olacak şekilde planlanmıştır.

3. Final sınavları neden haftaiçi akşam saatlerinde yapılmamaktadır?

Sınavlarınız internet ortamında yapılacağından ALMS sisteminde meydana gelebilecek teknik aksaklıkların çözümü ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için ilgi firma desteğinin alınabileceği saatler göz önünde bulundurularak final sınavı takvimi hazırlanmıştır.

4. Neden 4 günde sınav yapılmaktadır?

Öğrencilerimizin 1 günde çok fazla sınava girmemesi için sınavlar 4 güne yayılmıştır. Sınav esnasında yaşanabilecek internet kesintisi vb gibi durumlar göz önünde bulundurularak her derste sınav için gereken süreden daha fazla zaman dilimi ayrılmıştır.

Örnek: Türk Dili I sınavı 30 dk olduğu varsayılırsa öğrenci 1 saatlik zaman aralığı içerisinde istediği zamanda sınava girebilecektir.

5. Sınav esnasında problem yaşarsak ne yapmalıyız?

Sınavlar esnasında yaşadığınız sorunları, sorun yaşadığınız ders için belirlenen saat diliminde uesinav@isparta.edu.tr mail adresine iletebilirsiniz. ALMS sistemi sınav esnasında yaptığınız bütün işlemleri loglamaktadır. Sınav log kayıtlarınız incelenerek durumunuz değerlendirilecektir.

6. Final sınava giremezsem ne yapmayalım?

Final sınavına giremeyen öğrenciler Bütünleme sınavına girebilir. Bütünleme sınav takvimi daha sonra web sitemizden ilan edilecektir.

7. Final sınavında kamera ve mikrofon açacak mıyım?

Final sınavlarında kamera ve mikrofon açmanıza gerek yoktur.