Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

Sevgili Öğrenciler,

Aşağıda Çevrimiçi Arasınavlar ile ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt bulabilirsiniz:

1. Çevrimiçi Arasınavlar hangi platform üzerinden yapılacaktır?

Arasınavlarınız canlı derslerin de yapıldığı ALMS (uzak.isparta.edu.tr) üzerinden yapılacaktır. 

2. Çevrimiçi Arasınavlar neden haftasonunda yapılmaktadır?

Çevrimiçi Arasınavlar çalışan öğrenciler de dikkate alınarak Akademik Takvim’in elverdiği ölçüde haftasonu olacak şekilde ve 1 günde en fazla 3 sınav olacak şekilde planlanmıştır.

Not: Üniversitemizin Akademik takvimde Arasınav tarihleri 14 Kasım Pazar-21 Kasım 2021 Pazar arasındadır. Bu tarihler arasındaki tüm haftasonu günleri kullanılmıştır.

3. Çevrimiçi Arasınavlarımız neden haftaiçi akşam saatlerinde yapılmamaktadır?

Sınavlarınız internet ortamında yapılacağından ALMS sisteminde meydana gelebilecek teknik aksaklıkların çözümü ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için ilgi firma desteğinin alınabileceği saatler göz önünde bulundurularak arasınav takvimi hazırlanmıştır.

4. Neden 4 günde sınav yapılmaktadır?

Öğrencilerimizin 1 günde çok fazla sınava girmemesi için sınavlar 4 güne yayılmıştır. Sınav esnasında yaşanabilecek internet kesintisi vb gibi durumlar göz önünde bulundurularak her derste sınav için gereken süreden daha fazla zaman dilimi ayrılmıştır.

Örnek: Türk Dili I sınavı 30 dk olduğu varsayılırsa öğrenci 1 saatlik zaman aralığı içerisinde istediği zamanda sınava girebilecektir.

5. Sınav esnasında problem yaşarsak ne yapmalıyız?

Sınavlar esnasında yaşadığınız sorunları, sorun yaşadığınız ders için belirlenen saat diliminde uesinav@isparta.edu.tr mail adresine iletebilirsiniz. ALMS sistemi sınav esnasında yaptığınız bütün işlemleri loglamaktadır. Sınav log kayıtlarınız incelenerek durumunuz değerlendirilecektir.

6. Çevrimiçi Arasınava giremezsem ne yapmayalım?

Geçerli mazeretleri nedeniyle (örneğin açıköğretim sınavları, hastalık, işyerinden izin alamamak vb.) Çevrimiçi Arasınava giremeyen öğrenciler, mazeretlerini belgelendirmek şartıyla Mazeret sınavına başvuru yapabilir. Mazeret sınav başvuruları ve sınav takvimi web sitemizden ilan edilecektir.

7. Çevrimiçi Arasınavlarda kamera ve mikrofon açacak mıyım?

Çevrimiçi Arasınavlarda kamera ve mikrofon açmanıza gerek yoktur.