19 Eylül 2019 Perşembe

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Programı (Uzaktan Eğitim) Türkiye’de İlk Defa ISUBÜ’de

13 Haziran 2019 Perşembe 17:20 tarihinde eklendi | 1686 defa okundu

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Programı, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında eğitim faaliyetlerine 50 öğrenci ile başlayacaktır.

Programa, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nda TYT puan türü ile öğrenci alımı yapılacaktır.

Meslek Yüksekokulumuz uzaktan eğitim yöntemi ile faaliyet gösterdiğinden coğrafi ve bölgesel engelleri ortadan kaldırarak yaşadığı yerden çeşitli nedenlerle ayrılamayan öğrencilerin eğitim-öğretim hizmeti almasına imkan vermektedir. Örgün eğitime erişim imkanı olmayan dezavantajlı bireylere (çalışanlar, fiziksel engelli, hükümlüler vb.) eğitim alma imkanı sunmaktadır. Öğrencilerimiz, elektronik ders içeriklerine, canlı ders kayıtlarına ve diğer ders materyallerine 7/24 ulaşabilmekte ve dersleri istediği kadar tekrar edebilmektedir. Okulumuzda ara sınavlar, internet üzerinden yapılmakta olup yıl sonu sınavları ise yüz yüze yapılmaktadır.

Uzaktan Eğitim ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

Programdan mezun olanların alacağı unvan

İki yıl süreli Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği önlisans (uzaktan eğitim) programından mezun olan öğrenciler, “Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikeri” unvanı alabilmektedirler.

Programdan mezun olanların istihdam alanları

Program mezunları; Devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve diğer sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışabilmektedir.

ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI*

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği

Bilgisayar-Enformatik

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

Bilgisayar Bilimleri

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

Fizik

Fizik Mühendisliği

İstatistik

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

GEÇİŞ YAPILABİLECEK AÇIKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI*

(PROGRAMLARIN 5. YARIYILINA FARK DERSLERİ ALARAK KAYIT YAPILABİLECEKTİR)

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

İktisat

Kamu Yönetimi

Maliye

Uluslararası İlişkiler

İşletme

Konaklama İşletmeciliği

Yönetim Bilişim Sistemleri

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

* Bilgiler 2018-DGS kılavuzundan alınmıştır.

İletişim Bilgileri:

Telefon: +90 (246) 211 35 00