Programımızın amacı; ilaç sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç duyduğu temel mesleki bilgi ve alt yapıya sahip, ilaç firmalarının ürettikleri ilaçları hekimlere tanıtacak ve onlara ulaştıracak kaliteli personel yetiştirmektir.

Sağlık sektöründe tanıtım, satış ve pazarlama gibi konularda görev yapanlar “Tıbbi Mümessil” olarak isimlendirilmektedir.

Sağlık sektörü (ilaç, medikal ve kozmetik) hızla büyüyen ve gelecek vaad eden bir sektördür. Önemli ve hızlı bir gelişme gösteren bu sektör ile birlikte konusunda yetişmiş, uzman eleman ihtiyacı da önem kazanmıştır. Tıbbi mümessillik mesleği, öncelikle ilaç ve ilaç dışı ürünlerin tanıtımından sorumlu olmakla birlikte, bu meslek mensuplarının güncel bilgilere sahip olması ve beraberinde kanıta dayalı, şeffaf ve etik olarak görevlerini gerçekleştirmeleri beklenmektedir. Diğer bir önemli nokta, Tıbbi Mümessillerin ürünleri hakkında en doğru bilgiyi aktarabilmeleridir. Bunun en güzel yolu profesyonel eğitimciler eşliğinde uygun ve kaliteli eğitim almaktan geçmektedir.

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programını tamamlayan öğrencilerimiz, deneme-yanılma ya da usta-çırak ilişkisi ile değil, sistematik bir şekilde ilaç, medikal malzeme ve kozmetik konularında profesyonel eğitimcilerin desteği ile kendilerini yetiştirme şansı bulmaktadır. Bu program, hem işgücü hem de zaman kaybı olmaksızın öğrencilerimize uzaktan erişim imkânı ile eğitim olanağı sunan farklı ve öncü bir program olma özelliği taşımaktadır.

İlaç pazarında şu an çalışan tıbbi mümessil sayısının 15000-20000 olduğu bildirilmektedir. İlaç firmalarının eleman ihtiyaçlarını bugüne kadar diğer meslek gruplarından karşıladığı düşünüldüğünde Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programından mezun olacak profesyonellerin iş bulma olanakları oldukça yüksek olacaktır.

 

ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANLARINA GÖRE DİKEY GEÇİŞ YAPILABİLECEK LİSANS PROGRAMLARI

 

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı

 

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Pazarlama

Uluslararası Ticaret

Uluslararası Ticaret ve Finansman

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

 

GEÇİŞ YAPILABİLECEK AÇIKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI

(PROGRAMLARIN 5. YARIYILINA FARK DERSLERİ ALMADAN KAYIT YAPILABİLECEKTİR)

 

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı

 

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

İktisat

Kamu Yönetimi

Maliye

Uluslararası İlişkiler

İşletme

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Turizm İşletmeciliği

GEÇİŞ YAPILABİLECEK AÇIKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI

(PROGRAMLARIN 5. YARIYILINA FARK DERSLERİ ALARAK KAYIT YAPILABİLECEKTİR)

 

 

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı

Uluslararası Ticaret ve Lojistik