Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02
Sevgili Öğrenciler,
 
Final sınavı programlarınıza aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz. Sınavlarımız derslerinizin işlendiği ALMS üzerinden (uzak.isparta.edu.tr) yapılacaktır. 
 
ÖNEMLİ NOT 1: 
 
SINAVLARA BAŞLAMA SAATİNDE GİRİŞ YAPMANIZ TAVSİYE EDİLMEKTEDİR.
 
ÖNEMLİ NOT 2: Ortak Derslerin online sınavları (İngilizce II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II ve Bilişim Teknolojileri ve Uygulamaları) gözetimsiz olarak yapılacaktır. Diğer sınavlarınızın tamamı gözetimli (kamera ve mikrofon açık şekilde) yapılacaktır.
 
ÖNEMLİ NOT 3: Çoktan seçmeli olarak yapılacak bütün sınavlarınız 25 Soru, 30 Dakika şeklindedir.
 

Bilgisayar Programcılığı Programı Final Programı için tıklayınız.

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği Programı Final Programı için tıklayınız.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı Final Programı için tıklayınız.

Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı Arasınav Final için tıklayınız.

TIbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı Arasınav Final için tıklayınız.

 
SIKÇA SORULAN SORULAR
 
Aşağıda Final sınavları ile ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt bulabilirsiniz:
 
1. Final sınavları hangi platform üzerinden yapılacaktır?
 
Final sınavları, canlı derslerin de yapıldığı ALMS (uzak.isparta.edu.tr) üzerinden çevrimiçi yapılacaktır. 
 
2. Final sınavları neden haftasonunda yapılmaktadır?
 
Final sınavları çalışan öğrenciler de dikkate alınarak Akademik Takvim’in elverdiği ölçüde haftasonu olacak şekilde ve 1 günde en fazla 3 sınav olacak şekilde planlanmıştır.
 
Not: Üniversitemizin Akademik takvimde Arasınav tarihleri 12 Haziran Pazar-22 Haziran 2022 Çarşamba arasındadır. Bu tarihler arasındaki tüm haftasonu günleri kullanılmıştır.
 
Sınav programı hazırlanırken 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavları (YKS) göz önünde bulundurulmuştur. 
 
3. Final sınavları neden haftaiçi akşam saatlerinde yapılmamaktadır?
 
Sınavlarınız internet ortamında yapılacağından ALMS sisteminde ve Gözetimli Sınav Sisteminde meydana gelebilecek teknik aksaklıkların çözümü ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için ilgi firmaların desteğinin alınabileceği saatler göz önünde bulundurularak final sınavı takvimi hazırlanmıştır.
 
4. Neden 4 günde sınav yapılmaktadır?
 
Öğrencilerimizin 1 günde çok fazla sınava girmemesi için sınavlar 4 güne yayılmıştır. 
 
5. Sınavlara ne zaman girebilirim? 
 
Sınavlara sadece sınav programında belirtilen saatler arasında girebilirsiniz. SINAV TAKVİMİNDE BELİRTİLEN BİTİŞ SAATİ GELDİĞİNDE SINAVLARINIZ OTOMATİK OLARAK SONLANDIRILACAKTIR. 
 
Örnek: 10:00'da başlayan 10:35'te biten sınavınıza 10:20'de girerseniz sınavda kalan süreniz 15 dakika olarak görünecektir.
 
6. Sınav esnasında problem yaşarsak ne yapmalıyız?
 
Sınavlar esnasında yaşadığınız sorunları, sorun yaşadığınız ders için belirlenen saat diliminde uesinav@isparta.edu.tr mail adresine iletebilirsiniz. ALMS sistemi sınav esnasında yaptığınız bütün işlemleri loglamaktadır. Sınav log kayıtlarınız incelenerek durumunuz değerlendirilecektir.
 
6. Final sınava giremezsem ne yapmayalım?
 
Final sınavına giremeyen öğrenciler Bütünleme sınavına girebilir. Bütünleme sınav takvimi daha sonra web sitemizden ilan edilecektir.
 
7. Final sınavında kamera ve mikrofon açacak mıyım?
 
Ortak Derslerin online sınavları (İngilizce II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II ve Bilişim Teknolojileri ve Uygulamaları) gözetimsiz olarak yapılacaktır. Diğer sınavlarınızın tamamı gözetimli (kamera ve mikrofon açık şekilde) yapılacaktır.